ANKARA / ETİMESGUT - Şehit Öğretmen Dilay Turan Ortaokulu

DİLAY TURAN KERMAN KİMDİR?

Hayallerim vardı gerçekleştirmek istediğim!

Oysa şimdi hepsi hayal oldu…

DİLAY Turan Kerman, hayallerine ışık olduğu öğrencilerinden koparılarak görev yaptığı Tunceli’de eşiyle birlikte uğradığı hain bir saldırıda hayatını kaybetmiştir. İlk görev yeri olan Tunceli’de öğretmenlik yaparken şehit olan Dilay Turan Kerman, 24 Ocak 1983 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Etlik İlkokulu’ nda, ortaokulu Yalçın Eskiyapan Ortaokulu’nda, liseyi Bahçelievler Deneme Lisesi’ nde okudu. Sporla ilgilenen Dilay Öğretmen bu alanda birçok madalya kazandı. Çankaya Belediyesi’ nin  lisanslı sporcusu olan öğretmenimiz, Türk Kızılayı ve Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliklerinde gönüllü olarak çalıştı. Gazi Üniversitesi Görme Engelliler Öğretmenliği Bölümünden mezun olduktan sonra komiser olan Cem Kerman ile evlenerek aynı yıl Tunceli’ de Rehberlik ve Araştırma Merkezinde göreve başladı.

Henüz 28 yaşında hayattan, hayallerinden, öğrencilerinden koparılan Dilay Turan Kerman, bir öğretmendi. Öğretmenler ölümsüzdür. Sadece bayrağı taşıyan el değiştirir. Öğretmen olmanın sevinci ile boşalan yerleri doldururuz. Biliriz ki; “Gelecek gençlerin, gençler de öğretmenlerin eseridir.”

Ruhun şad olsun Dilay Öğretmenim!….

Yayın: 16.03.2015 - Güncelleme: 23.03.2015 10:34 - Görüntülenme: 11600